HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Jaarwisseling rustig verlopen

Jaarwisseling rustig verlopen (04-01-2021)

Vanwege de coronamaatregelen en het vuurwerkverbod was de jaarwisseling anders dan andere jaren. Er was extra beveiliging op straat, naast politie en de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s). Gelukkig is de jaarwisseling in Weststellingwerf rustig verlopen.

Vuurwerk

Op meerdere plaatsen in de gemeente werd toch vuurwerk afgestoken, ook zwaarder vuurwerk. De politie kreeg 12 meldingen van overlast hierdoor. Voor zover bekend zijn er door vuurwerk geen gewonden gevallen.
De brandweer hoefde niet uit te rukken en de politie heeft geen aanhoudingen verricht. Over het algemeen hielden inwoners zich goed aan de coronamaatregelen.

Schade

De schade aan de openbare ruimte lijkt, voor zover nu bekend, mee te vallen. Er zijn nog geen vernielingen geconstateerd.

Bedankt

Burgemeester André van de Nadort bedankt inwoners voor de rustige jaarwisseling: "Het was de afsluiting van een raar jaar, waarin veel niet kon en mocht. De oudejaarsavond is sober en vooral binnenshuis gevierd. Er waren geen incidenten, waardoor er in onze gemeente geen extra druk ontstond op de hulpverleners. Ik ben blij dat jong en oud zo goed hun verantwoordelijkheid namen en de regels opvolgden. Dank jullie wel!"