HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Kiosk Spokeplas gaat weer open

Kiosk Spokeplas gaat weer open (27-06-2019)

Dit item is verlopen op 27-07-2019.

Deze zomer is de kiosk bij de Spokeplas weer open. Staatsbosbeheer, Dagbesteding Spokedam en de gemeente Weststellingwerf zetten zich hier samen voor in.

Wens uit het dorp

De afgelopen jaren was de kiosk dicht. Dagbesteding Spokedam verzorgde eerder het opruimen van vuilnis en het schoonmaken van de wc’s. Het is een grote wens van de inwoners en de ondernemers uit Noordwolde om de kiosk weer te openen voor publiek. Een open kiosk maakt de Spokedam en de Spokeplas aantrekkelijk voor inwoners en toeristen.

Open

De kiosk opent op zonnige dagen. De medewerkers van Dagbesteding Spokedam zorgen dan voor de verkoop van broodjes, ijs en drinken. Ook houden zij de omgeving van de Spokeplas netjes en maken zij de toiletten schoon. Zij zorgen op deze manier voor een aantrekkelijk recreatiegebied.

Samenwerking

Dagbesteding Spokeplas, Staatsbosbeheer en de gemeente Weststellingwerf hebben de afgelopen tijd afspraken gemaakt over het gebruik en de inzet in deze zomerperiode. De gemeente draagt ook financieel bij. Wethouder Roelof Theun Hoen is blij met het resultaat: “Er zijn meerdere gesprekken gevoerd en we zijn samen tot een mooie oplossing gekomen. Onze inwoners en toeristen kunnen deze zomer weer prettig genieten aan de Spokeplas. We zijn blij dat we als gemeente daarin een ondersteunende rol hebben kunnen bieden.”

Samenwerking kiosk Spokeplas

De verschillende partijen beklinken de samenwerking om de kiosk bij de Spokeplas deze zomer open te stellen, van links naar rechts: Jan Wiegman (Dagbesteding Spokedam), Micha Mulders (Staatsbosbeheer), Mark Jubbega (Dagbesteding Spokedam) en wethouder Roelof Theun Hoen. (Foto: Piet Bosma)