HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Leerlingen Comprix College winnen prijs met project over 'Koloniën van Weldadigheid'

Leerlingen Comprix College winnen prijs met project over 'Koloniën van Weldadigheid' (22-11-2018)

Dit item is verlopen op 22-12-2018.

In het publiekscentrum van het gemeentehuis in Wolvega is deze maand de tentoonstelling ‘200 Jaar Koloniën van Weldadigheid’ te zien. De gemeente daagde basisscholen in Weststellingwerf uit om een bijdrage te leveren, liefst zo creatief mogelijk. Leerlingen van het Comprix College kwamen met drie bijdragen als winnaar uit de bus. Zij mogen in het voorjaar van 2019, nog vóór de opening van het nieuwe bezoekerscentrum in Frederiksoord, de nieuwe experience gaan beleven en beoordelen.

De opdracht was ‘Maak een presentatie over de reis van een kind van Amsterdam naar de Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord, Wilhelminaoord en Willemsoord’.

De leerlingen maakten een reclameposter van het fictieve reisbureau ‘reizenvooreendubbeltje.nl’, compleet met promotiefilmpje. Ook maakten ze een dagboek van een kind dat de reis van Amsterdam naar de kolonie in Frederiksoord maakt.

Dinsdag 20 november kregen ze op het gemeentehuis de prijs uitgereikt. Wethouder Roelof Theun Hoen ging eerst met ze in gesprek over de verschillen en overeenkomsten in armoedebestrijding toen en nu.

Douwe Huizing, projectleider van het nieuwe bezoekerscentrum ‘Huis van Weldadigheid’ in Frederiksoord, was ook aanwezig en reikte de prijs, de uitnodiging om daar langs te komen voor een unieke beleving, uit.

De tentoonstelling met archiefstukken en ander materiaal over de Koloniën van Weldadigheid is tot en met 29 november te zien tijdens openingstijden van het gemeentehuis.

Prijsuitreiking Kolonien

Comprix College wint prijs tentoonstelling Kolonien