HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Leerlingen Dorpsschool De Blesse ontbijten met burgemeester op gemeentehuis

Leerlingen Dorpsschool De Blesse ontbijten met burgemeester op gemeentehuis (07-11-2018)

Dit item is verlopen op 07-12-2018.
logo schoolontbijt

Op 7 november brengen 16 leerlingen van Dorpsschool De Blesse een ontbijtje bij burgemeester Van de Nadort op het gemeentehuis. Samen geven ze het goede voorbeeld tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt. Zo´n 2.500 basisscholen en ruim 500.000 kinderen beginnen een week lang de dag met een gezond ontbijt. De kinderen en de burgemeester maken kennis met elkaar en wisselen van gedachten over gezond eten, goed ontbijten, sport en bewegen.

In de week van het Nationaal Schoolontbijt wordt aandacht besteed aan het belang van een gezond ontbijt. Dit is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet gezond ontbijten. Het initiatief sluit aan bij de JOGG aanpak (Jongeren op Gezond Gewicht), waarbij de gemeente zich inzet om een gezond gewicht onder jongeren in Weststellingwerf te bevorderen. Burgemeester Van de Nadort: ‘Dorpsschool De Blesse levert een belangrijke bijdrage in de JOGG-aanpak, want de school wil een Gezonde School zijn. Ze vinden gezonde traktaties en tussendoortjes erg belangrijk en de leerkrachten geven hierbij het goede voorbeeld. Ik ben erg blij met de bevlogenheid van deze school.’

Na afloop van het ontbijt betaalt de burgemeester symbolisch zijn ontbijt met een donatie aan Stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Hij overhandigde de kinderen een cheque van 250 euro. Deze stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen. Eén van de projecten is het aanbieden van kinderfeestjes voor de héle klas, waarbij scholieren op een speelse manier leren dat iedereen erbij hoort. Net als bij het Nationaal Schoolontbijt. Het thema van de ontbijtweek is dan ook: ‘Een feest voor iedereen’.

Meer informatie over Het Nationaal Schoolontbijt staat op: schoolontbijt.nl
Meer informatie over Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Weststellingwerf vindt u op: weststellingwerf.nl/jogg

(Foto's: Lenus van der Broek)