HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Lemsterweg in Langelille wordt vernieuwd

Lemsterweg in Langelille wordt vernieuwd (25-05-2021)

Sfeerafbeelding

Er zitten veel scheuren in de Lemsterweg in Langelille. Hierdoor is de weg niet meer veilig. Gemeente Weststellingwerf gaat de weg daarom deels aanpassen en vernieuwen. Ook wordt de weg smaller en komt de weg dichterbij de vaart te liggen. Daarnaast wordt de maximale snelheid verlaagd van 80 km per uur naar 60 km per uur om de weg veiliger te maken.

Scheuren in de weg door uitdroging ondergrond

De Lemsterweg ligt op veengrond. Deze grond droogt steeds verder uit door de drogere zomers en bomen die veel grondwater nodig hebben. Dit zorgt ervoor dat de grond verzakt en er scheuren ontstaan. De afgelopen jaren is de weg gerepareerd met nieuwe lagen asfalt. Dit was een tijdelijke oplossing. De nieuwe lagen asfalt maken de weg zwaarder. Dit zorgt voor verdere en snellere verzakkingen.

Wat gaat er gebeuren?

Gemeente Weststellingwerf vindt het belangrijk dat er een oplossing voor de weg komt voor nu en in de toekomst. Daarom wordt de Lemsterweg vernieuwd. Aan de kant van de polder zitten de meeste scheuren in de weg. Dit stuk van de weg wordt vervangen door bermverharding. Ook aan de kant van de vaart komt bermverharding. Daar tussenin komt een nieuwe laag asfalt. De ondergrond van dit deel van de weg is niet uitgedroogd. Daarom zal de weg hier niet verzakken en scheuren. Ook wordt de weg smaller en komt de weg dichterbij de vaart te liggen. Naast de vernieuwing van de Lemsterweg wordt de maximale snelheid verlaagd naar 60 km per uur. Met alle aanpassingen wordt de weg veiliger voor al het verkeer.

Planning werkzaamheden

De komende periode bereidt de gemeente de werkzaamheden voor in overleg met de plaatselijke belangen, de agrarische sector en inwoners uit de omgeving. In het najaar van 2021 starten de werkzaamheden. Meer informatie over de werkzaamheden en de planning is binnenkort te vinden op de website van de gemeente.