HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  LIVEBLOG - Coronavirus in Weststellingwerf

LIVEBLOG - Coronavirus in Weststellingwerf (03-04-2020)

liveblog coronavirus

Twee inwoners van Weststellingwerf liggen in het ziekenhuis vanwege besmetting met het coronavirus. 

Vanaf 31 maart houdt het RIVM niet meer het aantal vastgestelde besmettingen per gemeente op een kaart bij, maar het aantal ziekenhuisopnames. Volgens het RIVM zijn dit nu de beste cijfers. De coronakaart van Nederland toont het aantal ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners. Omdat Weststellingwerf 26.000 inwoners heeft, wordt één gemelde patiënt weergegeven als 3,85.

Stand van zaken op vrijdag 3 april 

Op zaterdag 21 maart is voor het eerst bij een inwoner van Weststellingwerf het coronavirus vastgesteld. Daarna liep het aantal vastgestelde besmettingen in Weststellingwerf op naar drie personen. Vanaf 31 maart houdt het RIVM het aantal ziekenhuisopnames per gemeente bij. En werd duidelijk dat voor het eerst een inwoner uit onze gemeente is overleden na besmetting met het coronavirus.

In totaal staat het aantal ziekenhuisopnames van inwoners uit Weststellingwerf nu op twee personen. De GGD Fryslân voert contactonderzoek uit. In verband met de privacy worden geen verdere gegevens verstrekt.

Het aantal coronapatiënten dat hier wordt genoemd, zegt niets over het werkelijk aantal besmettingen in Weststellingwerf. Niet iedereen die ziek is of het virus heeft, wordt in het ziekenhuis opgenomen. Op dit moment wordt alleen zorgpersoneel getest en personen die een medische behandeling moeten ondergaan.  

Meer informatie?

Volg de landelijke maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Kijk op de website van de GGD Fryslân en van het RIVM voor meer informatie. Of kijk op onze informatiepagina over het coronavirus

Liveblog

Via dit liveblog houden we u op de hoogte van het aantal coronapatiënten uit Weststellingwerf dat in het ziekenhuis ligt. Ververs het liveblog regelmatig om de laatste update te zien.