HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Mantelzorgers in het zonnetje gezet op Dag van de Mantelzorg

Mantelzorgers in het zonnetje gezet op Dag van de Mantelzorg (10-11-2020)

dag van mantelzorg

10 november is de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers zorgen vaak langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Vaak een zware taak. Daarom krijgen mantelzorgers juist vandaag de aandacht die ze verdienen met een verrassingspakket. Als blijk van waardering hielp het college van b&w mee met het uitdelen van de pakketten.

Mantelzorg en corona

Het corona virus drukt zijn stempel op dit jaar. Alle beperkende maatregelen hebben veel impact op de zorgverlening, zowel voor de professionals als voor de mantelzorgers en vrijwilligers. Zo mochten mantelzorgers dit voorjaar ineens niet meer op bezoek gaan bij een dierbare en veel mantelzorgers werden en worden extra belast met zorgtaken. Deze onzekere situatie kan voor angst zorgen; om besmet te raken maar ook om iemand die kwetsbaar is te besmetten. Deze zorg komt nog eens boven op de zorg die mantelzorgers al dagelijks ervaren. 

Wethouder Hanneke Zonderland: ‘Dit jaar is de Dag van de Mantelzorg extra bijzonder. We kunnen nu niet bij elkaar komen voor een middag ontspanning of om ervaringen uit te delen en een luisterend oor te zijn. Maar ook nu zijn we er voor hen. Er wordt vaak veel gevraagd van een mantelzorger. Zij vinden dat vaak vanzelfsprekend. Daar heb ik respect voor. Daarom bezorg ik vandaag met veel plezier, samen met het college, uit eigen handen een welverdiend pakket. Als blijk van waardering.’