HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Meepraten met de raad in coronatijd

Meepraten met de raad in coronatijd (10-09-2020)

meepraten met de raad in coronatijd

Vanwege de coronamaatregelen komt de raad momenteel niet bij elkaar in de raadzaal.

Vergaderingen

De algemene commissie vergaderingen en de raadsvergaderingen worden digitaal (online) gehouden en zijn live (en achteraf) te volgen. Het maandelijkse inloopspreekuur gaat in deze coronatijd niet door.

Live volgen

Uitgangspunt is dat inwoners zowel de discussie als de openbare besluitvorming kunnen volgen. De raadscommissie en de raadsvergadering kun je thuis live volgen of later terugkijken via www.weststellingwerf.nl/live. De onderwerpen waarover de algemene raadscommissie en de gemeenteraad vergadert, staan in de officiĆ«le bekendmakingen in de Stellingwerf en op www.weststellingwerf.nl/organisatie.

Meepraten met de raad

Het gemeentebestuur beslist over zaken in je directe woonomgeving. Als inwoner of vereniging kun je jouw mening over plannen van de gemeente laten horen. Ook in deze coronatijd kun je je stem laten horen. De gemeente wil namelijk graag weten wat er in Weststellingwerf leeft.

Hoe kun je in deze coronatijd je stem laten horen?

In deze coronatijd kun je op de volgende manieren iets onder de aandacht van de raadsleden brengen:

 • Neem contact op met de fracties van de raad. Je vindt de contactgegevens van raadsleden en politieke partijen op www.weststellingwerf.nl/organisatie.
   
 • Stuur een brief of e-mail naar de hele gemeenteraad. Een e-mail naar de gemeenteraad stuur je naar de griffier: j.kampinga@weststellingwerf.nl.
  Een brief aan de gemeenteraad stuur je naar:
  - De gemeenteraad van Weststellingwerf
  - Postbus 60
  - 8470 AB Wolvega

   
 • Maak gebruik maken van spreekrecht tijdens de commissie- en raadsvergaderingen. Het is voor publiek op dit moment niet mogelijk de vergaderingen fysiek bij te wonen. Wel kun je gebruik maken van het recht om in te spreken bij een vergadering van de algemene raadscommissie of de raad. Insprekers kunnen zich tot 12 uur op de dag van de vergadering aanmelden. Neem hiervoor telefonisch contact op met raadsgriffier Janneke Kampinga (06-51044068) of stuur een e-mail naar griffie@weststellingwerf.nl. De medewerkers van de griffie nemen dan met jou de mogelijkheden door om tijdens de digitale vergaderingen in te spreken.