HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Meer tijden om te trouwen in Weststellingwerf

Meer tijden om te trouwen in Weststellingwerf (22-11-2019)

Dit item is verlopen op 31-01-2020.
Trouwringen

Gemeente Weststellingwerf biedt meer tijdstippen aan om te trouwen. Nu kun je nog alleen trouwen op maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur. Daar komt vanaf 1 januari 2020 elke dag een uur bij. Kies je ervoor om op een locatie naar eigen keuze te trouwen, dan is er vanaf het nieuwe jaar geen tijdslimiet meer. Het moment voor gratis huwelijken verschuift van woensdag- naar dinsdagochtend.

Door meer tijden aan te bieden om te trouwen, komt de gemeente tegemoet aan de wens van bruidsparen. Regelmatig vragen zij de gemeente om op een ander tijdstip te mogen trouwen, bijvoorbeeld ’s avonds. De gemeenteraad stelde begin deze maand de nieuwe legesverordening vast, die dat vanaf 1 januari mogelijk maakt.

Wie trouwt in het gemeentehuis, Huize Lindenoord of het Vlechtmuseum moet dat wel tussen 09.00 en 17.00 uur doen. Dat is dus een uur langer dan nu.

Bruidsparen mogen al langere tijd zelf kiezen waar ze trouwen, dat hoeft niet per se in een gebouw van de gemeente te zijn. Ook kunnen ze voor hun huwelijk in Weststellingwerf zelf een ambtenaar van de burgerlijke stand kiezen. De verruiming van de tijdstippen om te trouwen sluit aan bij deze flexibele opstelling.