HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Nieuw supermarktconvenant in het kader van NIX18

Nieuw supermarktconvenant in het kader van NIX18 (12-03-2019)

Dit item is verlopen op 12-04-2019.
Het convenant

Op maandag 11 maart 2019 hebben een aantal supermarkten tijdens een lunchbijeenkomst  samen met de gemeente een nieuw supermarktconvenant ondertekend. Het supermarktconvenant is een samenwerking tussen de 7 supermarkten in de gemeente, Bureau Horeca Bijzondere Wetten (BHBW) en de gemeente Weststellingwerf. 

Tijdens de convenantperiode worden de supermarkten bezocht door mystery kids van BHBW die  proberen alcohol te kopen. Het streven is dat de jongeren bij geen enkele poging de alcohol kunnen kopen.

Ondertekening convenant

Na de lunch was het officiƫle gedeelte van de middag: het tekenmoment. Eerst nam burgemeester Van de Nadort de wijzigingen ten opzichte van het huidige convenant door. Daarna vertelde BHBW enkele succesverhalen en aansluitend ondertekenden alle partijen het nieuwe convenant. Tijdens het moment van ondertekenen konden de supermarktondernemers vragen stellen en ervaringen uitwisselen over het convenant.

Huidig convenant

Het laatste  convenant is afgelopen in februari 2019. Gezien de goede samenwerking en de positieve resultaten is besloten om de samenwerking voort te zetten en een nieuw convenant met de supermarktondernemers af te sluiten.