HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Nieuwe Nederlanders maken kennis met de Nederlandse tafeletiquette en taal

Nieuwe Nederlanders maken kennis met de Nederlandse tafeletiquette en taal (03-05-2019)

Dit item is verlopen op 03-06-2019.

Vrijdag 3 mei organiseerde initiatiefneemster Rita van der Werff samen met Van der Valk hotel in Wolvega en Timpaan een integratielunch voor zo’n 15 nieuwe Nederlanders. Tijdens de integratielunch maakten de nieuwe Nederlanders kennis met de Nederlandse tafeletiquette. Tegelijk oefenen ze met elkaar de Nederlandse taal en maken ze kennis met werken in de horeca.

Rita van der Werff begeleidt al jaren nieuwe Nederlanders bij de integratie en het leren van de Nederlandse taal. Rita: “Leren doe je in de praktijk en tijdens het eten ontstaan de mooiste gesprekken. Nieuwe Nederlanders weten vaak niet wat de Nederlandse eetgewoonten zijn. Dit maakt het soms lastig om elkaar op te zoeken en in gesprek te gaan met elkaar. Om deze drempel weg te halen organiseren wij deze lunch.”

De lunch wordt verzorgd door Van der Valk hotel in Wolvega. Directeur Van der Valk, de heer Matser: “Wat een mooi initiatief om nieuwe Nederlanders kennis te laten maken met de Nederlandse tafeletiquette. Daar werken wij graag aan mee! En wie weet kunnen we ze enthousiast maken voor werken in de horeca!” De genodigden werden welkom geheten door burgemeester André van de Nadort en kregen vervolgens een rondleiding in het hotel en aansluitend een echte Hollandse lunch.

Nieuwe Nederlanders maken kennis met de Nederlandse tafeletiquette.

Nieuwe Nederlanders maken kennis met de Nederlandse tafeletiquette.

Nieuwe Nederlanders maken kennis met de Nederlandse tafeletiquette.  (Foto's: Lenus van der Broek)