HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Nieuwkomers maken kennis met sport

Nieuwkomers maken kennis met sport (19-05-2017)

Dit item is verlopen op 19-06-2017.

Buurtsportwerk Weststellingwerf en Timpaan Welzijn organiseren sportkennismakingsactiviteiten voor nieuwkomers. Tijdens een introductiemiddag en acht weken vervolgprogramma kunnen zij zo met verschillende sporten in deze regio kennismaken. Woensdagmiddag was er een sportieve start van het programma, waarbij wethouder Frans Kloosterman de opening verrichtte.

Op het plein van (voormalig) Bornego aan de Sportlaan in Wolvega maakten de tijdelijke bewoners van Bornego kennis met korfbal en tennis. Dit werd verzorgd door korfbalvereniging SCO en tennisvereniging ATW. De buurtsportcoaches van Buurtsportwerk Weststellingwerf verzorgden pannavoetbal en een warming-up met aerobics.

Sporten en bewegen draagt bij aan de integratie van nieuwe inwoners en deelname aan de samenleving. Sport wordt ingezet om lokale verenigingen te leren kennen, nieuwe contacten op te doen en drempels te verkleinen.

De lokale sportaanbieders FC Wolvega, Fit & Fun Plaza, tennisvereniging ATW en Fysiosport openen hun deuren. Zij verzorgen elk twee keer een kennismakingsles voor nieuwkomers.

Foto's: Lenus van der Broek