HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Nieuwkomers verrassen de gemeente met streekgerechten tijdens de Week van de Alfabetisering

Nieuwkomers verrassen de gemeente met streekgerechten tijdens de Week van de Alfabetisering (06-09-2018)

Dit item is verlopen op 06-10-2018.
Week van de alfabetisering Weststellingwerf

Op donderdag 6 september verrasten zo’n 30 nieuwkomers de medewerkers van de gemeente Weststellingwerf met hun zelfgemaakte streekgerechten.

Het is één van de activiteiten in het kader van de week van de Alfabetisering van 3 t/m 9 september. De nieuwkomers konden zo de Nederlandse taal oefenen. De bijeenkomst is een initiatief van Rita van der Werff, vrijwilliger en winnares Willewarkerspries 2017. Rita van der Werff: ”Tijdens het eten ontstaan mooie gesprekken tussen mensen. We brengen mensen letterlijk en figuurlijk dichterbij elkaar. Het ideale recept voor integratie.”

Het was een gezellige bijeenkomst voor de medewerkers van de gemeente. Zo´n 30 nieuwkomers maakten mooie en heerlijke gerechten uit hun geboorteland. Wethouder Hanneke Zonderland: “2,5 miljoen volwassen mensen die moeilijk lezen of schrijven. Dat moet anders. Vandaag brengt en haalt iedereen iets. Door met elkaar - in het Nederlands - te spreken over de heerlijke gerechten, komt cultuur en taal dichter bij elkaar. Het is een kadootje dat jullie er zijn.”

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Laaggeletterdheid raakt onze samenleving. Die functioneert beter als iedereen kan meedoen. Om laaggeletterdheid op de kaart te zetten organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 3 t/m 9 september de Week van de Alfabetisering.

cWeek van de alfabetisering Weststellingwerf

Week van de alfabetisering Weststellingwerf

Foto's: Lenus van der Broek