HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Officiële starthandeling aanleg glasvezelnetwerk Noordwolde en Noordwolde Zuid

Officiële starthandeling aanleg glasvezelnetwerk Noordwolde en Noordwolde Zuid (10-02-2020)

Officiële starthandeling aanleg glasvezelnetwerk Noordwolde en Noordwolde Zuid

Op 6 februari hebben KPN-regiodirecteur Jeroen van der Jagt en wethouder Jack Jongebloed het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Noordwolde en Noordwolde Zuid. Zij deden dat door zelf de eerste meters te graven. In totaal gaat het  om 22,5 km glasvezelkabel.

Gemeente blij met aanleg glasvezel

“We zijn blij dat na Wolvega nu ook de bebouwde kom van Noordwolde en Noordwolde Zuid glasvezel krijgt”, zegt wethouder Jack Jongebloed. “Snel internet is bijna een nutsvoorziening aan het worden. Niet alleen ondernemers, maar ook inwoners hebben steeds vaker snel internet nodig, bijvoorbeeld voor zorg of school. En dit geldt uiteraard ook voor onze agrariërs en de maatschappelijke organisaties in onze gemeente. Snel internet is steeds meer een must. Wij zijn erg blij dat KPN na Wolvega, als één van de eerste kernen in Friesland, nu ook glasvezel gaat aanleggen in Noordwolde en Noordwolde Zuid om snel internet mogelijk te maken.” 

Noordwolde en Noordwolde Zuid zijn de laatste twee dorpen waar KPN een glasvezelkabel aanlegt.  De 9000 huizen in Wolvega krijgen binnenkort een aansluiting op de aangelegde kabel. In het buitengebied zijn Glasvezel Buitenaf en Kabelnoord bezig om glasvezel uit te rollen.

KPN regiodirecteur Van der Jagt liet tijdens de openingshandeling weten dat KPN alle inwoners van Noordwolde en Noordwolde Zuid gratis glasvezel aanbiedt. Het is een open net waar alle providers gebruik van mogen maken.