HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Omgevingsvisie ligt ter inzage, uw mening telt!

Omgevingsvisie ligt ter inzage, uw mening telt! (15-05-2018)

Dit item is verlopen op 21-06-2018.

Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. Het ontwerp van de omgevingsvisie is nu klaar. De volgende stap is dat de gemeenteraad de omgevingsvisie vaststelt. Voordat dit kan, wil de raad van zoveel mogelijk mensen horen hoe zij denken over de tot nu toe gemaakte keuzes. De omgevingsvisie is namelijk van en voor iedereen in Weststellingwerf.

Wat vindt u ervan? Geef uw mening uiterlijk op 20 juni 2018

Tot 20 juni 2018 kan iedereen reageren op het ontwerp van de omgevingsvisie. Dat mag op één onderwerp zijn, maar ook op meerdere. Of juist op de spelregels voor nieuwe initiatieven. Die spelregels vindt de gemeenteraad in elk geval erg belangrijk. Alle reacties gaan naar de gemeenteraad. De gemeenteraad stelt daarna de omgevingsvisie vast.

U kunt de volledige ontwerp-omgevingsvisie of een samenvatting lezen op www.weststellingwerf.nl/omgevingsvisie. Ook kunt hier meteen uw mening achterlaten. Dat kan ook door een e-mail of brief te sturen aan de gemeente. Tevens vindt u in de Stellingwerf van deze week een Westwijzer, met uitgebreide informatie hierover. Deze Westwijzer is hieronder ook te downloaden.

Omgevingsvisie gaat over de toekomst van Weststellingwerf

De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom belangrijk. Er staan kaders in voor de ontwikkelingen in de komende jaren, op het gebied van bijvoorbeeld woningbouw, landbouw en duurzaamheid. De gemeenteraad wil dat de omgevingsvisie een goede leidraad vormt voor nieuwe plannen. Plannen van de gemeente zelf, van een dorp of misschien wel van u zelf.