HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Omrin en gemeente blijven inzetten op betere afvalscheiding

Omrin en gemeente blijven inzetten op betere afvalscheiding (10-07-2019)

Dit item is verlopen op 10-08-2019.
Samen halen we alles eruit

‘Word ook een Afvaltopper!’ Met deze kreet kiezen Omrin en een groot aantal gemeenten in Friesland en Groningen een nieuwe insteek voor de campagne ‘Samen halen we alles eruit’. Met de campagne willen we de bewustwording bij alle inwoners vergroten om huishoudelijk afval goed te scheiden.

Beter scheiden = minder afval

In 2020 moet de hoeveelheid huishoudelijk afval in Nederland drastisch zijn verminderd. Het doel is dat er jaarlijks nog maar maximaal 100 kilo huishoudelijk afval per inwoner is. Daarnaast is het doel om 75% van al het huishoudelijk afval te scheiden, zodat de grondstoffen kunnen worden hergebruikt. Dit zijn de zogeheten VANG doelstellingen (Van Afval Naar Grondstof) die zijn opgesteld door de rijksoverheid. De campagne ‘Samen halen we alles eruit’ moet bijdragen aan dit bovenliggende doel.

Campagne ´Samen halen we alles eruit´

De komende maanden komt u video’s met herkenbare (thuis)situaties tegen en handige tips om afval goed te scheiden. Ook zetten we banners en advertenties in. Daarbij heeft Omrin het grote Afvalspel ontwikkeld, die on tour gaat door alle gemeenten en op lokale evenementen staat. In Weststellingwerf speelden veel inwoners dit spel al op de open dag van de gemeente op 18 mei.
Het grote Afvalspel is een interactieve stand, waarbij bezoekers worden uitgedaagd om zo goed en zo snel mogelijk 10 verschillende producten te scheiden. De komende maanden trekt het grote Omrin Afvalspel door Friesland en Groningen.

Meer informatie: www.samenhalenwealleseruit.nl 

Afval scheiden campagne Omrin