HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Onderhoud aan de riolering in Oldeholtpade en Wolvega

Onderhoud aan de riolering in Oldeholtpade en Wolvega (09-03-2020)

onderhoud rioleringen

Waar werken wij aan de rioleringen?

In week 11 en 12 gaat de gemeente Weststellingwerf werken aan de rioleringen in Oldeholtpade en Wolvega.

Oldeholtpade

Op vrijdag 13 maart 2020 en op maandag 16 maart werken we aan de riolering in Oldeholtpade. Deze werkzaamheden zijn aan de Hamersweg, tussen het Scheenebospad en de Hoofdweg. De Hamersweg sluiten we dan af voor al het verkeer. Woningen zijn dan ook minder goed bereikbaar.

Informatie voor inwoners

Voordat de aannemer begint, krijgen de bewoners van de Hamersweg een brief van de aannemer. Hierin staat alles over het onderhoud en over de bereikbaarheid van de woningen.

Wolvega

Van 16 maart tot en met 20 maart werken wij aan de riolering in Wolvega. Het onderhoud aan de rioleringen is in de volgende straten:

  • Stadhouderslaan 
  • Rembrandtstraat
  • Peter Paulus Rubensstraat
  • Jacob Jordaensstraat
  • Hobbemastraat

Voor het onderhoud zijn grote voertuigen nodig. Deze vrachtwagens staan tijdens het onderhoud op de weg. Hierdoor kan het verkeer minder goed doorstromen.

Informatie voor inwoners

De woningen die zijn aangesloten op deze rioleringen, krijgen een brief van de aannemer. Hierin staat alles over het onderhoud en over de bereikbaarheid van de woningen.

Waarom voeren wij dit onderhoud uit?

De gemeente Weststellingwerf heeft onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de rioleringen. Uit dit onderzoek bleek dat onderhoud aan de rioleringen nodig was. Met dit onderhoud zorgen we ervoor dat het riool goed blijft werken.

Welke werkzaamheden voeren wij uit?

Wij brengen een “kunststofkous” aan in het bestaande riool. Hierdoor ontstaat een nieuwe rioolleiding in het bestaande riool. Met deze aanpak is het niet nodig om de straten open te breken en zorgen we voor minder overlast.

Wil jij weten hoe het onderhoud aan het riool werkt? Bekijk dan hier de video.