HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Ondernemers leren veilig omgaan met internet

Ondernemers leren veilig omgaan met internet (15-11-2019)

Dit item is verlopen op 15-12-2019.
Cyber-to-go-roadshow

Ongeveer 25 ondernemers woonden donderdagavond de Cyber-to-go-roadshow bij die de gemeente organiseerde samen met Stichting Cybersafety Noord-Nederland, het Friesland College en Parkmanagement Wolvega. 

In het Motip Dupli Experience Center leerden ze hun digitale weerbaarheid te versterken. In de Cyber-to-go-roadshow werd uitgelegd wat digitale dreigingen zijn en kregen ze tips die ze meteen kunnen inzetten. 

Cyberaanvallen melden bij politie

Burgemeester AndrĂ© van de Nadort opende de bijeenkomst en vertelde dat steeds meer ondernemers getroffen worden door criminele cyberaanvallen. Hij drukte de aanwezigen op hart bij cyberaanvallen direct aangifte te doen bij de politie.

De deelnemers volgden workshops in cybercrime escaperoom en speelden een MKB crisisgame waarbij een bedrijf digitaal aangevallen wordt. Verder waren er demonstraties over veilig internetgebruik en vertelden een ervaringsdeskundige en professional over hun ervaringen. 

Niet alle Wifi verbindingen zijn veilig

Deskundigen en studenten van het Friesland College hebben op het bedrijventerrein een route gereden en Wifi-verbindingen onderzocht. Daarbij bleken 576 goed tot redelijk beveiligd, drie waren slecht beveiligd en 80 waren niet beveiligd.

Cyber roadshow

Ondernemers op cyber to go roadshow

ONdernemers veilig op internet

In interactieve sessies leren de ondernemers over veiligheid op internet. (Foto's: René Wiegmink)