HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Oogsttijd: houd rekening met modder op de weg

Oogsttijd: houd rekening met modder op de weg (17-09-2019)

Dit item is verlopen op 17-10-2019.
Oogsttijd: houd rekening met modder op de weg

Het is oogsttijd. Dat betekent dat er veel landbouwverkeer op de weg is. Deze voertuigen kunnen nog wel eens modder op de weg achterlaten, met gladde wegen tot gevolg. 

Om ongevallen te voorkomen, voert het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF) ook dit jaar de moddercampagne. Weggebruikers worden tijdens de campagne gewaarschuwd voor de gevaren van gladheid door modder op de weg. Zie je bijvoorbeeld modder op de weg liggen of een waarschuwingsbord in de berm staan? Matig dan je snelheid. Raak je onverhoopt toch in de slip door modder op de weg? Laat dan het gas los en blijf sturen in de richting waar je naartoe wilt. Trap vooral niet op de rem, want dan raakt de auto nog meer in de slip.   

Het ROF stelt de folder "Modder op de weg" beschikbaar voor bestuurders van landbouwvoertuigen. Daarin staat wat bestuurders moeten doen als er modder op de weg terecht is gekomen. Je kunt de folder hieronder downloaden. De Friese moddercampagne zal de komende periode ook te zien en te horen zijn via radio- en tv-spots op Omrop Fryslân.