HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Open monumentendag 2018 in Weststellingwerf

Open monumentendag 2018 in Weststellingwerf (22-08-2018)

Dit item is verlopen op 22-09-2018.
Molen de Gooijer Wolvega

In het weekend van 8 en 9 september 2018 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen.

In Weststellingwerf zijn 12 monumenten opengesteld, waaronder kerken, molens, het Nationaal vlechtmuseum en een stelpboerderij. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt.

Op zaterdag 8 september zijn er bij molen De Gooijer in Wolvega verschillende activiteiten, waaronder meerdere vaartochten, een wandelexcursie en een mini-expositie. De kinderen kunnen waterdiertjes zoeken. Molen De Gooijer viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. Meer informatie vindt u op: www.itfryskegea.nl/molen-degooijer.

Op de kaart staan alle deelnemende organisaties in Weststellingwerf. Meer informatie vindt u op www.openmonumentendag.nl. Hier vindt u informatie en omschrijvingen van de deelnemende panden en objecten, inclusief de openingstijden en eventuele activiteiten. U bent van harte welkom een kijkje te nemen in één van de prachtige monumenten die Weststellingwerf rijk is.

Ook een monument in Weststellingwerf, maar dit jaar nog niet te bezoeken, is het stoomgemaal in Ter Idzard. Via deze link leest u het verhaal van de nieuwe eigenaren, die het stoomgemaal verbouwen tot woning. Als alles meezit, willen ze volgend jaar misschien meedoen aan de Open Monumentendag en kunt u er zelf een kijkje nemen.’

Kaart open monumentendag 2018