HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Proostmoment voor afronding inkoop re-integratiediensten

Proostmoment voor afronding inkoop re-integratiediensten (18-10-2019)

Dit item is verlopen op 18-11-2019.
inkoop re-integratiediensten

Donderdag 17 oktober proostte de gemeente met de aanbieders op een succesvolle afronding van de inkoop re-integratie. Wethouder Mariska Rikkers trapte deze feestelijke gelegenheid af in de raadszaal in gemeentehuis Wolvega. Samen hieven we het glas op de toekomstige samenwerking. De aanbieders en gemeente maakten na de toost uitgebreid kennis op de speeddate markt. 

Open House methode

De Open House inkoopmethode biedt flexibiliteit in het aanbod van aanbieders. De gemeente toetst de kwaliteit van de diensten. De nieuwe aanbieders kunnen regelmatig aansluiten, bestaande aanbieders mogen nieuwe diensten opnemen in het re-integratiecontract.

Waarom inkoopcontracten 

Als gemeente willen wij de re-integratietrajecten vanuit de Participatiewet meer combineren met de Wmo. Zo bieden we maatwerk aan onze inwoners en aanbieders. De voorwaarden van de contracten blijven in de adviestafels onderwerp van gesprek. Adviestafels vinden regelmatig plaats met aanbieders. Zo houden we gezamenlijk grip op de kwaliteit en de kosten.  

Resultaat

De lokale en regionale aanbieders hebben met deze inkoopmethode maximaal kunnen meedenken en ontwikkelen. Het eindresultaat voor de gemeente en aanbieders is een duidelijke en gelijke aanpak. De inwoner weet, door deze duidelijke beschrijvingen,  wat hij mag vragen en verwachten. Zo heeft de inwoner van Weststellingwerf meer invloed op zijn eigen arbeidsproces.