HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Rachida en Magda fietsen veilig dankzij fietscursus van Buurtsportwerk

Rachida en Magda fietsen veilig dankzij fietscursus van Buurtsportwerk (08-07-2020)

buurtsportwerk leren fietsen

Afgelopen vrijdag behaalden Rachida en Magda hun fietsdiploma. Rosé Buskermolen van Buurtsportwerk Weststellingwerf heeft de deelneemsters de afgelopen maanden begeleid. 

Leren fietsen is voor velen vanzelfsprekend, maar niet voor Rachida en Magda, geboren in Marokko en Egypte. Leren fietsen was voor hen een hele uitdaging. Het aanvoelen van balans, het sturen en ronddraaien van de trappers was voor Rachida en Magda lastig. Ook de verkeersregels en de bijbehorende termen waren nieuw en werden daarom uitgebreid behandeld in de cursus.

In het begin van de opleiding was er vooral veel aandacht voor het leren voelen van balans. Na een coronapauze kochten Rachida en Magda een fiets en gingen ze oefenen in het verkeer. Stapje voor stapje bezochten ze steeds drukkere straten. Tot slot hebben ze onder een viaduct door en over een bruggetje heen gefietst. Een hele beproeving voor de dames.

Ook leren fietsen?

Op maandag 17 augustus start het Buurtsportwerk met een nieuwe cursus fietsen voor beginners. Ervaar jij problemen met fietsen en kan je daarbij begeleiding gebruiken? Neem dan contact op met het Buurtsportwerk Weststellingwerf via email: buurtsport@sportfryslan.nl. Of bel naar: 06 – 1292 0184.