HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Recreatievoorzieningen deels gesloten

Recreatievoorzieningen deels gesloten (01-04-2020)

Dit item is verlopen op 29-04-2020.
recreatievoorzieningen gesloten coronacrisis

Alle sanitaire voorzieningen op campings en jachthavens zijn gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarnaast worden bruggen en sluizen bediend volgens de bedientijden die in het winterseizoen gelden.

Zijn campings en jachthavens open?

Ja, maar alle sanitaire voorzieningen zijn gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Campings en jachthavens zijn dus alleen open voor gasten die geen gebruik hoeven te maken van deze voorzieningen. Chemische/caravan toiletten mogen hier ook niet geleegd worden.

Tot wanneer zijn alle sanitaire voorzieningen gesloten?

De maatregel duurt in ieder geval tot dinsdag 28 april. Ruim voor deze datum neemt het kabinet opnieuw een besluit over de landelijke maatregelen. Op onze website informeren we jou hierover.

Welke bruggen en sluizen worden bediend?

Voor de brug- en sluisbediening geldt de winterbediening. De winterbediening is gericht op de beroepsvaart en niet op de pleziervaart. Door deze maatregel zijn verschillende watersportverenigingen en havens niet bereikbaar via het water.

Kan ik naar Noord-Nederland komen voor een vakantie?

We raden aan om geen vakantieplannen te maken voor Pasen en de meivakantie en in plaats daarvan zoveel mogelijk thuis te blijven. Veel recreatiebedrijven zijn dicht of maar deels open. Ook brengt het contact bij recepties en andere locaties extra risico op besmetting met het coronavirus met zich mee.