HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Samen door de coronacrisis

Samen door de coronacrisis (25-03-2020)

samen door coronacrisis

Gemeente roept inwoners op om verantwoordelijkheid te blijven nemen

Maandagavond nam de rijksoverheid aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen. De maatregelen maken duidelijk dat de coronacrisis lang gaat duren. De inzet van iedereen is nodig om de strijd tegen het virus te kunnen winnen. Tot nu toe worden de regels in Weststellingwerf goed nageleefd en is het hier rustig. Maar het virus gaat onze deur niet voorbij. De gemeente roept inwoners daarom op om hun verantwoordelijkheid te nemen.

Burgemeester André van de Nadort: “De meeste mensen hier houden zich goed aan de maatregelen. Anderhalve meter afstand, geen grote groepen. Mijn compliment daarvoor.” Afgelopen weekend is voor het eerst bij een inwoner van Weststellingwerf het coronavirus vastgesteld. Over heel Friesland neemt het aantal besmettingen elke dag toe. Van de Nadort: “Ik vraag iedereen dringend om alert en verantwoordelijk te zijn. Hou anderhalve meter afstand van elkaar. In huis, op straat, in de winkel of op je werk, als je dat niet thuis kunt doen. Pas de landelijke maatregelen toe bij wat je doet. Alleen samen komen we door de coronacrisis.”


De landelijke maatregelen zijn ingrijpend voor iedereen. Zo zijn bijeenkomsten tot 1 juni verboden, ook met minder dan 100 mensen. Winkels moeten maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat mensen afstand houden, bijvoorbeeld via een deurbeleid. Burgemeesters kunnen optreden, ook tegen winkels en groepen. En heeft een persoon koorts, dan blijft het hele gezin thuis. Van de Nadort: “sommige maatregelen moeten nog nader uitgewerkt worden. Maar met ons gezond verstand kunnen we de regels al toepassen. En laten we elkaar op een positieve manier aanspreken wanneer iets beter kan.”

Alle maatregelen zijn te vinden op de websites van het RIVM, de GGD en de rijksoverheid. Of via weststellingwerf.nl/coronavirus.