HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Samenwerking gemeente, Motip en Unique zorgt voor banen

Samenwerking gemeente, Motip en Unique zorgt voor banen (30-08-2019)

Dit item is verlopen op 30-09-2019.
Motip in beeld

Al een aantal maanden werken gemeente Weststellingwerf, Motip Dupli en Unique intensief samen. In hun gezamenlijke project werven ze statushouders voor een opleidingstraject tot lijn- of machine operator. Motip ervaart de krapte op de arbeidsmarkt en zet daarom regelmatig werknemers uit Zuid Europa in. Maar om binding met de gemeente te houden, werft Motip ook graag lokaal kandidaten. En daar helpt Dienst in bedrijf, het re-integratiebedrijf van de gemeente, graag bij. Dienst in bedrijf betrekt ook omliggende gemeentes bij dit project.

Opleiding tot operator mét baangarantie

Het traject bestaat uit maatwerk en duurt van enkele weken tot enkele maanden. Dit ligt aan de ontwikkeling van de kandidaat. Om de nieuwe medewerkers al meteen duidelijkheid te geven over hun toekomst, krijgen ze tijdens de hele opleiding al salaris. Het eerste half jaar is de kandidaat in dienst bij Unique, daarna krijgen ze bij Motip een contract voor onbepaalde tijd. Ook krijgt iedere kandidaat een persoonlijke begeleider op de werkvloer. Stap voor stap legt de begeleider de werkprocessen uit. Om statushouders nog beter te laten inburgeren biedt Motip binnenkort ook extra Nederlandse taallessen aan. Een kleine groep is nu al ver gevorderd in het opleidingstraject.

Wat doet een operator bij Motip?

Motip Dupli Group produceert jaarlijks meer dan 80 miljoen spuitbussen. Ze zijn voornamelijk actief in de automotive, de doe-het-zelf en de industriële markten. De operator zorgt voor de optimale werking van de machines. Denk aan het instellen van de machines, het ombouwen hiervan en het verhelpen van storingen. Ook het uitvoeren van controles en bijhouden van administratie en productieorders is onderdeel van het takenpakket.

Op zoek naar de juiste kandidaat

Dienst in bedrijf, Motip en Unique zijn dit project in eerste instantie gestart voor statushouders. Maar uiteraard passen ook andere kandidaten in dit traject.

Neem voor meer informatie over het project contact op met Willeke Geritz, jobhunter bij Dienst in bedrijf via telefoonnummer 06 - 83 99 78 85. Interesse in het opleidingstraject, maar geen statushouder? Neem contact op met Unique via motip.dupli@unique.nl of telefoonnummer 0561 – 69 44 85.