HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Speelland in een nieuw jasje

Speelland in een nieuw jasje (18-07-2018)

Dit item is verlopen op 18-08-2018.

Op het Nivon-kampeerterrein De Meenthe organiseert Speelland Noordwolde jaarlijks een vakantieweek voor de jeugd uit de Oosthoek van onze gemeente. Speelland Noordwolde draait al 53 jaar volledig op vrijwilligers en is een begrip in de streek. Met behulp van ongeveer 80 vrijwilligers worden kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 ondergedompeld in de natuur, beleven ze nieuwe avonturen en leren elkaar beter kennen.

De week is ooit opgezet om ook de kinderen/ouders met beperkte of geen financiële mogelijkheden een onvergetelijke vakantie te geven. Met die gedachte wordt Speelland nog steeds georganiseerd, reden om de eigen bijdrage laag te houden: geld mag geen belemmering zijn om mee te doen.

Hoewel verankerd in de streek en ondanks de positieve ervaringen, ziet de organisatie het aantal kinderen langzaam teruglopen. Speelland wil daarom inzetten op nieuwe vormen van promotie, werken aan eigentijdse uitstraling en de bestaande accommodatie aanpakken. Zo wil Speelland in ieder geval de juiste randvoorwaarden scheppen voor een geslaagde vakantieweek en daarmee het aantal deelnemers weer een impuls te geven.

Speelland is meer dan een week vakantie vieren. De contacten die worden opgedaan, de nieuwe ervaringen en de bijdrage aan bewustwording van de natuur in onze gemeente hebben een lange termijn effect op onze jeugd. De gemeente ziet de meerwaarde van dit mooie initiatief en draagt ruim €4700,00 bij uit het Dorpenfonds. In totaal investeert Speelland bijna €15.000,00.