HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Stationsweg en stationsgebied vernieuwd: omrijden niet meer nodig

Stationsweg en stationsgebied vernieuwd: omrijden niet meer nodig (06-06-2019)

Dit item is verlopen op 06-07-2019.

Het vernieuwen van de Stationsweg en het stationsgebied in Wolvega is bijna klaar. Omrijden is niet meer nodig, alle wegen zijn weer open voor al het verkeer.

De komende weken zetten we de laatste puntjes op de i: op het nieuwe plein voor het station komt verlichting en in de bestrating wordt de gulden snede aangebracht, die ook in de architectuur van het stationsgebouw zit.

Begin juli opent wethouder Jack Jongebloed samen met gedeputeerde Sietske Poepjes het nieuwe stationsgebied. Omwonenden en betrokkenen krijgen hiervoor binnenkort een uitnodiging.

Aanleg fietsopstelstroken

Allerlaatste actie in het project is de aanleg van fietsopstelstroken voor de spoorwegovergang in de Lycklamaweg. Dit werk was gepland in de afgelopen weekenden toen ProRail aan het spoor werkte en de overgang dicht was. Door omstandigheden kon dit op het laatste moment toch niet doorgaan. De stroken moeten nu aangelegd worden terwijl het treinverkeer doorgaat. Daarom moeten we dit goed afstemmen met ProRail.  We hopen dat de aanleg voor het einde van de zomer alsnog lukt. De overgang hoeven we dan niet helemaal af te sluiten, verkeer kan er in gematigd tempo langs.