HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Succesvolle open dag krijgt een vervolg

Succesvolle open dag krijgt een vervolg (30-09-2019)

Dit item is verlopen op 30-10-2019.
Open dag Wolvega krijgt een vervolg

De open dag van Weststellingwerf op 18 mei van dit jaar was een groot succes. Daarom krijgt de open dag een vervolg. De gemeente wil eens in de vier jaar een open dag te organiseren met tussendoor een kleinere activiteit. Zodat er ongeveer elke twee jaar iets bijzonders te doen is waarbij het contact tussen inwoners en gemeente centraal staat.

Waarom wil de gemeente vaker een open dag?

Het college van burgemeester en wethouder wil benaderbaar zijn en met de raad en samenleving besturen. Persoonlijk contact met inwoners is hierbij van groot belang. Uit de evaluatie blijkt dat de open dag hier een goede invulling van is. Ruim 1.500 inwoners kwamen op de open dag naar het gemeentehuis. Medewerkers voerden veel inhoudelijke gesprekken met inwoners en haalden interessante ideeën, meningen en input op. Dat samen met de enthousiaste reacties van bezoekers èn medewerkers is reden genoeg om vaker een open dag te organiseren.

Hoe vaak komt er een open dag?

De gemeente wil de open dag eens in de vier jaar organiseren. Zo blijft het evenement spannend en interessant voor inwoners. Het advies is om de open dag aan het begin van een nieuwe bestuursperiode te organiseren. Dan kan de dag ook gebruikt worden voor de kennismaking van inwoners met college en raad en nieuwe plannen.

Waarom komt er tussendoor een kleinere activiteit?

Een kleinere activiteit tussendoor zorgt ervoor dat iedere twee jaar op een actieve manier persoonlijk contact is tussen gemeente en inwoners. Deze activiteit kan aansluiten bij een actueel thema dat voor veel inwoners belangrijk is, zoals bijvoorbeeld energie besparen en duurzaamheid. Maar het kan ook een tour van het college langs de dorpen zijn.