HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Technasium denkt mee over winkelstraat

Technasium denkt mee over winkelstraat (03-04-2019)

Dit item is verlopen op 03-05-2019.

Wethouder Roelof Theun Hoen was vanmorgen te gast op het Linde College om samen met Heidi Wolters van de WOW en docenten Elise van Beek en Jan Willem Maassen van den Brink presentaties van leerlingen te beoordelen. 55 Leerlingen van het Technasium presenteerden hun ideeën en ontwerpen om winkelcentrum in Wolvega aantrekkelijker en toekomstbestendig te maken.

Het Technasium is een andere manier van beta-technisch leren voor havo en vwo. Je komt erachter welke technische en bèta beroepen je interessant en leuk lijken. Het meest in het oog springende kenmerk is het vak O&O (Onderzoeken & Ontwerpen). In groepjes van 3 á 4 leerlingen werk je acht weken, vijf lessen per week, aan een project.
De opdrachten voor die projecten komen van echte opdrachtgevers buiten de school, bijvoorbeeld het bedrijfsleven, de gemeente of een non-profit organisatie. De Winkeliersvereniging WOW en de gemeente gaven deze opdracht aan het Linde College.

De ideeën en ontwerpen van de leerlingen waren goed doordacht en vormen een onderdeel van het grotere plan om het winkelcentrum te verbeteren en versterken.
Er waren ideeën om de winkelstraat autoluw of zelfs autovrij te maken, het verfraaien van de voorgevels van de winkels, zitmogelijkheden en meer groen en bloemen in de straat.

“We waren erg onder de indruk wat de leerlingen hadden ontworpen. Hun ontwerpen laten ons met andere ogen kijken naar het winkelcentrum. Dit is erg waardevol en dit zullen we ook meenemen in de verdere planvorming om te komen tot een tot een gezellig en toekomstbestendig winkelcentrum”, aldus wethouder Hoen.

Leerlingen Linde College denken mee over toekomst winkelstraat

Wethouder Roelof Theun Hoen en docent Jan Willem Maassen van den Brink in gesprek met leerlingen van het Technasium van het Linde College over hun ideeën voor de winkelstraat in Wolvega. (Foto: Lenus van der Broek)