HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  U kunt weer gratis GFT-compost ophalen

U kunt weer gratis GFT-compost ophalen (27-03-2018)

Dit item is verlopen op 27-05-2018.

De gemeente wil haar inwoners bedanken voor het gescheiden aanbieden van gft-afval en groenafval. Een bedankje in de vorm van compost!

Daarom kunt u vanaf maandag 26 maart 2018 gratis compost ophalen bij het afvalbrengstation in Wolvega.

Het scheiden van gft en groenafval levert veel milieuvoordelen op én is een uitstekende meststof voor uw bloemen en planten. U mag per voertuig maximaal twee kruiwagen meenemen. De compost kunt u gratis ophalen tijdens openingstijden van het afvalbrengstation. Op=op!

Waar kan ik de compost ophalen?

Adres: Aan de Schipsloot 28, Wolvega (ingang Frisaxstraat)
Openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 – 12.00 uur en 13.00 – 16.00 uur, zaterdag van 8.30 – 13.30 uur. Op woensdag is het afvalbrengstation gesloten.

Afvalscheiding een goede zaak!

Ondanks dat in Fryslân jaarlijks al 75.000.000 kg gft-afval gescheiden wordt ingezameld, bestaat het restafval in de huisvuilcontainers nog steeds voor ongeveer 30% uit gft-afval. Dat is zonde, want ook hiervan had dus prima compost gemaakt kunnen worden. Bovendien moet restafval tegen veel hogere kosten worden verwerkt dan gescheiden gft-afval. Afvalscheiding is en blijft dus een goede zaak, uw tuin levert deze zomer het bewijs!