HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Vanaf 1 maart geen vrachtverkeer meer over Lycklamaweg in Wolvega

Vanaf 1 maart geen vrachtverkeer meer over Lycklamaweg in Wolvega (12-01-2021)

Dit item is verlopen op 12-02-2021.
griffioen

De Lykclamaweg is een erg drukke weg met doorgaand verkeer. Om de Lycklamaweg onaantrekkelijker te maken voor doorgaan gemotoriseerd verkeer, heeft Provincie Fryslân in 2020 een bypass aangelegd bij de rotonde op de Stellingenweg.  Dit is ter hoogte van hotel Van der Valk zodat het verkeer wordt doorgeleid naar de Om den Noort. Ook is er in het begin van de straat een drempel gekomen. 

Bevorderen van verkeersveiligheid

Vanaf 1 maart 2021 mag het vrachtverkeer niet meer over de Lycklamaweg rijden. Dit om de Lycklamaweg nog rustiger te maken en de veiligheid van met name (brom)fietsers/scholieren te verbeteren. Het verbod geldt vanaf de aansluiting Stellingenweg/Lycklamaweg tot aan de Stationsweg/Spoorlaan. Op advies van de politie zijn de Drafsportlaan en de wijken Tuindorp en De Scheene (achter sporthal De Steense) hier ook in meegenomen. Het voorkomt dat vrachtwagens gaan keren op plekken waar het niet wenselijk is. 

Uitzondering bestemmingsverkeer

Vrachtverkeer mag vanaf 1 maart alleen het gebied in- en uitrijden, als daar hun bestemming is. Het is geen doorgaande route meer voor vrachtverkeer dat ergens anders in Wolvega moet zijn.
Het ontwerp-verkeersbesluit heeft van 28 oktober tot 27 november 2020 ter inzage gelegen. Belanghebbenden konden in deze periode een zienswijze in te dienen. Hier is géén gebruik van gemaakt.