HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Vanaf maandag 8 april kruising Sleeswijklaan/Stationsweg gesloten voor verkeer

Vanaf maandag 8 april kruising Sleeswijklaan/Stationsweg gesloten voor verkeer (05-04-2019)

Dit item is verlopen op 05-05-2019.
Herinrichting stationsgebied

De werkzaamheden aan de Stationsweg en het stationsgebied liggen op schema. De vaart zit er goed in! Het is tijd voor de volgende fase.

Vanaf 8 april schuift het werk op naar de kruising Sleeswijklaan/Stationsweg. Verkeer kan vanaf die datum vier weken niet over deze kruising. Lopend of met de fiets kunt u er wel langs. Verkeer raden we aan om te rijden via de Lycklamaweg en Om den Noort. De parkeerplaatsen van het station en de Jumbo blijven bereikbaar. Het station bereikt u via de noordkant (Welkoop).

Als de kruising klaar is, sluiten we het wegdeel tot aan de ovonde (Spoorlaan) af. De parkeerplaats van de Jumbo is dan alleen via de Sleeswijklaan toegankelijk.

Wat gebeurde er tot nu toe?

De Stationsweg is vanaf de Welkoop tot aan de Sleeswijklaan inmiddels helemaal vernieuwd en er ligt een fietspad naast. Ook het plein voor het station begint er al anders uit te zien.

De werkzaamheden gaan volgens plan. De winter heeft niet veel vertraging opgeleverd. De omleidingsroutes worden goed gebruikt, al is er op de Spoorsingel meer verkeer te merken en rijdt het verkeer daar soms hard. Hier zijn we zeer alert op. We zijn blij met de alerte reacties en het begrip van de buurtbewoners. Wij doen ons best de overlast zo laag mogelijk te houden en wijzen weggebruikers erop rekening te houden met de buurt. De gemeente heeft extra borden geplaatst die erop wijzen dat alleen aanwonenden en bestemmingsverkeer toegang hebben. De politie en toezichthouders van het project letten extra op.  

Meer informatie

Meer informatie, nieuwsbrieven en omleidingsroutes vindt u op Weststellingwerf.nl/stationsgebied.

herinrichting stationsgebied

Aan de noordkant van de Stationsweg is de nieuwe inrichting al goed te zien. Rechts ligt een nieuw fietspad. (Foto: PEEM Fotografie)

Werkzaamheden stationsplein

Het plein voor het station krijgt een heel nieuw uiterlijk. De nieuwe vorm wordt steeds meer zichtbaar.