HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Vernieuwde werf biedt ruimte aan 40 nieuwe medewerkers

Vernieuwde werf biedt ruimte aan 40 nieuwe medewerkers (06-07-2018)

Dit item is verlopen op 06-08-2018.

Donderdag 5 juli opende wethouder Mariska Rikkers de vernieuwde gemeentewerf in Wolvega. De werf is uitgebreid met onder andere een nieuwe loods, instructieruimte en moderne kantine. Samen met medewerker Marcel Ziel verrichtte ze de officiële openingshandeling.

De gemeentewerf is uitgebreid vanwege de komst van 40 nieuwe medewerkers uit de sociale werkvoorziening. Zij zijn sinds 1 oktober 2017 in dienst van de gemeente. "Wij zijn een inclusieve organisatie", legt wethouder Mariska Rikkers uit. "Dat betekent dat in onze organisatie iedereen meedoet. Mogelijkheden, talenten en eigen regie staan centraal, waarbij iedereen kan presteren naar vermogen. Wij zijn er trots op dat met deze nieuw- en verbouw, al onze medewerkers hier een passende werkplek vinden."

De nieuwe loods wordt gebruikt voor stalling, opslag en als werkplaats. Het hoofdgebouw is opnieuw ingericht met onder andere extra kantoorruimte. De nieuwe en moderne kantine is geschikt om ook als opleidingsruimte te gebruiken. Bij de bouw is duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt geweest. Op de nieuwe en bestaande gebouwen liggen ruim 360 zonnepanelen. Hiermee wekt de gemeente op de werf per jaar bijna 88 MWh zonne-energie op, dat is vergelijkbaar met het jaarverbruik van ongeveer 23 huishoudens.

De werkzaamheden zijn uitgevoerd door Bouwbedrijf Bakker uit Wolvega, die daarbij samenwerkte met diverse lokale bedrijven. In totaal was de investering voor de nieuwbouw en verbouw € 1,1 miljoen.

(foto's Lenus van der Broek)

Bouwbedrijf Bakker bedankt Hoekstra