HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Voorstel B&W Weststellingwerf: houd kantine van sportcomplex De Steense in eigen beheer

Voorstel B&W Weststellingwerf: houd kantine van sportcomplex De Steense in eigen beheer (18-03-2020)

kantine in beheer de steense

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om de exploitatie van de kantine van Sportcomplex De Steense in eigen beheer te houden. In september 2019 werd besloten voor een periode van 1 jaar de exploitatie in eigen beheer te nemen en nu stelt zij dus voor dit voort te zetten.

Ervaringen van inwoners 

De gebruikers en de bezoekers van het sportcomplex De Steense zijn sinds september 2019 erg enthousiast over het beheer van de kantine en haar maatschappelijke functie. De kantine wordt gezien als lokale ontmoetingsplaats. Door een ruim en afwisselend sportaanbod komen vele sporters en bezoekers naar deze plek. Ook biedt het lokale organisaties en verenigingen de mogelijkheid om te vergaderen en zijn er culturele en sportieve evenementen. Daarnaast is er veel aandacht voor participatie van kwetsbare groepen, denk aan inwoners met afstand tot de arbeidsmarkt.

Waarom eigen beheer?

Er is gekeken naar drie varianten. Een nieuwe aanbesteding, geen beheer waarbij gebruik gemaakt wordt van koffie -, frisdrank- en snackautomaten en voortzetting van het exploiteren in eigen beheer. Een nieuwe aanbesteding is naast het langdurige, arbeidsintensieve en kostbare aspect in het verleden een proces gebleken wat weinig inschrijvingen heeft opgeleverd. Door te kiezen voor alleen automaten verliest de kantine haar sociale en maatschappelijke functie. Daarom wordt gekozen voor het exploiteren in eigen beheer, zoals dat nu het geval is. 

Op 6 mei 2020 besluit de raad van de gemeente Weststellingwerf over het voorstel.