HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Waarschuwing blauwalg De Driesprong in Langelille

Waarschuwing blauwalg De Driesprong in Langelille (19-08-2020)

Dit item is verlopen op 19-09-2020.
Waarschuwing blauwalg De Driesprong in Langelille

Vanaf woensdag 19 augustus 2020 geldt een waarschuwing voor blauwalg voor de zwemlocatie Et Wiede bij De Driesprong in Langelille. Bij de zwemplaats wordt een waarschuwingsbord geplaatst.

Pas op voor blauwalg

Als je in aanraking komt met blauwalgen of als je die tijdens het zwemmen binnenkrijgt, kun je last krijgen van irritaties aan je ogen of huid. Andere klachten zijn hoofdpijn, maag- en darmklachten en in sommige gevallen zelfs grotere gezondheidsproblemen. Ben je in aanraking geweest met blauwalgen, spoel je dan goed af onder de douche. Ook honden kunnen last krijgen van blauwalgen. Laat jouw hond daarom niet in water zwemmen als daar blauwalgen zijn.

Vragen over zwemwater?

Voor de meest actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit van het zwemwater in Friesland kun je de gehele zomer contact opnemen met de zwemwatertelefoon via (058) 292 56 50. Specifieke vragen kun je stellen per e-mail aan zwemwater@fumo.nl. Meer informatie over veilig zwemmen is te vinden op www.zwemwater.nl. Je kunt ook de zwemwaterapp downloaden om te zien waar je veilig kunt zwemmen bij jouw in de buurt. 

Download hier de Zwemwater app voor Android of voor iOS/Apple.