HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Werk aan het spoor

Werk aan het spoor (24-05-2019)

Dit item is verlopen op 03-06-2019.

Komend weekend en volgend weekend kan verkeer niet over de spoorwegovergang in de Lycklamaweg. Er staan borden met een omleidingsroute. De Stationsweg is weer open voor verkeer.

ProRail werkt aan het spoor tussen Heerenveen en Steenwijk. Deze twee weekenden is de spoorwegovergang aan de beurt. De stremming begint en eindigt op:

  • zaterdag 25 mei 00.00 uur tot en met maandag 27 mei 04.00 uur
  • zaterdag 1 juni tot en met maandag 3 juni 04.00 uur.

Reist u in deze periode met de trein, kijk dan op www.ns.nl voor actuele reisinformatie.

Aanleg fietsopstelstroken

Aannemer A. Faber, die de Stationsweg en het stationsgebied opnieuw aanlegt, gebruikt deze weekenden om fietsopstelstroken voor de spoorwegovergang aan te leggen. Door dit te combineren met het werk van ProRail wordt de spoorwegovergang niet nog eens gestremd en scheelt dat overlast voor het verkeer.

ProRail informeert omwonenden digitaal bij werkzaamheden

Bij (nachtelijke) werkzaamheden aan het spoor informeert ProRail omwonenden. Dit deed ze met een huis-aan-huis bewonersbrief. Maar net als vele andere organisaties stapt ProRail over op digitale communicatie.

Hoe werkt het?

Woont u in de buurt van het spoor en wilt u informatie van ProRail ontvangen over werkzaamheden? Meld u dan aan via mijnprorail.prorail.nl.

Als er werkzaamheden in de buurt zijn gepland, stuurt ProRail twee weken voor de start een e-mail met een gedetailleerd overzicht van het spoorwerk en wat dat voor omwonenden kan betekenen. Bij spoedwerkzaamheden krijgt u extra mails. Mailadressen worden alleen gebruikt voor het communiceren over werkzaamheden van of in opdracht van ProRail.

Geen e-mailadres?

Heeft u geen e-mailadres? Dan kunt u zich aanmelden voor een papieren brief die maandelijks wordt verstuurd met de belangrijkste werkzaamheden. Ook kunt u via www.prorail.nl/spoorwerk zien welke werkzaamheden er de komende maand aan het spoor plaatsvinden.

Veranderen er grote zaken aan het spoor dan past ProRail nog steeds verschillende communicatiemiddelen toe, zoals bijvoorbeeld informatieavonden of papieren bewonersbrieven.  

Heeft u vragen? 

Op de website www.prorail.nl/spoorwerk vindt u nadere informatie, waaronder een document met veel gestelde vragen.