HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Werkzaamheden bushaltes Nijeholtpade binnenkort van start

Werkzaamheden bushaltes Nijeholtpade binnenkort van start (09-09-2016)

Dit item is verlopen op 10-10-2016.
Schets nieuwe inrichting

Begin oktober start de provincie Fryslân met de aanleg van twee bushaltes aan de Stellingenweg nabij de Kerkeweg in Nijeholtpade. Ook komt er een oversteekplaats voor voetgangers en fietsers. Door de realisatie van de haltevoorziening wordt Nijeholtpade weer aangesloten op het reguliere openbaar vervoer. Wethouder Jack Jongebloed: “Bereikbaarheid vinden we van groot belang voor onze dorpen, maar ook verkeersveiligheid hebben we hoog in het vaandel. We zijn dan ook erg blij met de nieuwe oversteek.“

Plannen

De provincie Fryslân is begin dit jaar gestart met de voorbereidingen. De provincie heeft de plannen besproken met Plaatselijk Belang Nijeholtpade en de gemeente. De werkzaamheden vinden plaats vanaf week 40 tot en met 44 (onder voorbehoud). De omwonenden zijn hierover via een speciale nieuwsbrief geïnformeerd.

Overlast

De werkzaamheden voor de aanleg van de bushaltes en de oversteekplaats voor voetgangers en fietsers zullen enige overlast veroorzaken. Het uitgangspunt is dat het verkeer op de provinciale weg zoveel mogelijk moet kunnen blijven rijden. Daarom is gekozen voor halve baan afzettingen. Gedurende één weekend is echter een volledige stremming noodzakelijk, voor het aanbrengen van de deklagen en markering.

Tijdens de werkzaamheden moet de aannemer ervoor zorgen dat hulpdiensten langs de stremming moeten kunnen komen. Om  de verkeersstroom ter plaatse zoveel mogelijk te reduceren, wordt tijdens de gehele duur van de werkzaamheden een advies-  en omleidingsroute aangegeven.

Bushaltes

De inwoners van Nijeholtpade en de gemeente Weststellingwerf maken zich al jarenlang sterk voor een haltevoorziening aan de Stellingenweg. Het dorp Nijeholtpade was de laatste jaren alleen nog via een zogenaamde opstapper bereikbaar, een belbus. De verwachting is dat de bushaltes vanaf december worden opgenomen in de dienstregeling

Bekijk hier de schets voor de nieuwe inrichting met de nieuwe oversteekplaats voor fietsers en wandelaars

Schets nieuwe inrichting