HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Weststellingwerf doet oproep aan Tweede Kamer over financiële tekorten

Weststellingwerf doet oproep aan Tweede Kamer over financiële tekorten (30-06-2020)

Op donderdag 2 juli vindt van 13.00 tot 15.30 uur een overleg plaats tussen de vaste Kamercommissie Binnenlandse Zaken en de minister van BZK. Tijdens dit overleg staan de gemeentefinanciën op de agenda. Bestuurders uit het hele land willen duidelijk maken dat bij veel gemeenten financiële problemen aan de orde zijn. Tekorten in het sociaal domein, de aangekondigde herverdeling van het gemeentefonds en de financiële gevolgen van de corona-crisis leiden tot tekorten.

Krachten bundelen

De VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) heeft alle Friese gemeenten opgeroepen om een brief naar het kabinet te sturen (Minister van BZK en Minister van Financiën) over hun financiële situatie. Alle briefkopieën bundelt de VNG in boekvorm, zodat ze voorafgaand aan het debat op 2 juli deze verzameling kunnen aanbieden.

Aanbieden van petitie 

Gemeente Weststellingwerf laat ook haar stem horen. Vorige week stuurde wethouder Financiën, Jack Jongebloed al een videoboodschap. Ook is namens gemeente Weststellingwerf een brief naar zowel het ministerie van BZK als het ministerie van Financiën gestuurd met een afschrift naar de VNG, VFG en provincie Fryslân. Wethouder Rikkers vertegenwoordigt onze gemeente aankomende donderdag en is 2 juli fysiek aanwezig in Den Haag bij het aanbieden van de petitie.