HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Weststellingwerf ondertekent RetailDeal

Weststellingwerf ondertekent RetailDeal (11-03-2019)

Dit item is verlopen op 11-04-2019.
Vertegenwoordigers van de gemeenten die de RetailDeal ondertekenden met staatssecretaris Mona Keijzer

Weststellingwerf gaat samen met vastgoedeigenaren, winkeliers en inwoners werken aan een toekomstbestendig winkelcentrum in Wolvega. Vandaag ondertekende wethouder Roelof Theun Hoen in het bijzijn van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) een RetailDeal. Dat betekent dat Weststellingwerf voor deze klus de kennis, tools en instrumenten van de Retailagenda kan inzetten.

Weststellingwerf ondertekende de RetailDeal tijdens het Retailagenda Innovatie Festival in Roosendaal. Een RetailDeal houdt in dat gemeenten het initiatief nemen om belangrijke stakeholders bij elkaar te brengen en samen tot een toekomstgericht beleid voor de detailhandel te komen. Wethouder Roelof Theun Hoen: “Ons college gelooft in de kracht van Samen en Doen! Met ónze vastgoedeigenaren, winkeliers en inwoners willen we een visie ontwikkelen en komen tot een actieplan om een gezellig en toekomstbestendig winkelcentrum te realiseren. De RetailDeal helpt ons hierbij!”

Staatssecretaris Keijzer noemde het ‘misschien wel de winst van de crisis dat partijen hebben leren samenwerken’. Ze wees op het belang van innovatie voor de sector. Bijvoorbeeld het recent gelanceerde online platform Retail Insiders, dat actuele data, onderzoek en kennis biedt over de online en offline retail. Daarnaast nam ze heeft het eerste exemplaar in ontvangst van de publicatie de ‘Succesvol innoveren in winkelgebieden’; een aansprekend spoorboekje dat onder meer ingaat op de wijze waarop innovatie in een stad of winkelgebied kan worden gestimuleerd.