HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Wethouder en gedeputeerde openen vernieuwd stationsgebied

Wethouder en gedeputeerde openen vernieuwd stationsgebied (03-07-2019)

Dit item is verlopen op 03-08-2019.

Wethouder Jack Jongebloed en gedeputeerde Avine Fokkens openden woensdagmiddag onder toeziend oog van omwonenden en ondernemers het vernieuwde stationsgebied in Wolvega. Het afgelopen half jaar zijn het plein voor het stationsgebouw en de Stationsweg volledig vernieuwd.

Op het mooie, nieuwe plein vond de feestelijke opening plaats. Wethouder Jongebloed en gedeputeerde Fokkens legden samen de laatste steen in een kunstwerk dat de gulden snede symboliseert, in de bestrating van het plein.

In 2010 maakten provincie Fryslân en gemeente Weststellingwerf afspraken over het verbeteren van de spoorweg- en verkeersveiligheid in Wolvega. Onder die afspraken vielen onder andere het opheffen van de spoorwegovergang Om den Noort door het aanleggen van onderdoorgang. En het verbeteren van de bereikbaarheid van het station en de verkeers- en spoorwegveiligheid op spoorwegovergang Lycklamaweg. Aan het laatste project droeg de provincie € 750.000,- bij.

Omwonenden van de Spoorsingel en ondernemers in het stationsgebied waren betrokken bij het project. Wethouder Jongebloed sprak namens de gemeente zijn dank uit voor de goede samenwerking en hun begrip voor de hinder die er soms was.

Als dank genoten de genodigden bij een foodtruck van een hapje en kregen ze een bloemetje uit de bloemenwinkel bij het station mee naar huis.

Helemaal klaar is het project nog niet. Er komen nog fietsopstelstroken bij de spoorwegovergang Lycklamaweg.

Opening stationsgebied in Wolvega

Opening stationsgebied in Wolvega

Opening stationsgebied in Wolvega

(Foto's: Lenus van der Broek)