HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Wethouder Hoen opent tentoonstelling 'Kiek es! Mijn verhaal in woord en beeld'

Wethouder Hoen opent tentoonstelling 'Kiek es! Mijn verhaal in woord en beeld' (07-09-2018)

Dit item is verlopen op 07-10-2018.
Wethouder Hoen opent tentoonstelling

Donderdag 6 september was er in het kader van de Week van de Alfabetisering in de bibliotheek te Wolvega de opening van de tentoonstelling ‘Kiek es! Mijn verhaal in woord en beeld’. Raadsleden, betrokkenen en belangstellenden waren aanwezig om de opening bij te wonen en de tentoonstelling te bekijken. Wethouder Hoen opende de tentoonstelling.

De genodigden werden welkom geheten door Bas van der Ven, directeur-bestuurder van de bibliotheek. Daarna was het woord aan Zahra Mousazadeh, directeur van het ROC Friesland College. Wethouder Hoen opende de tentoonstelling. De tentoonstelling bestaat uit prachtig vormgegeven doeken waarop foto’s te zien zijn die deelnemers van het Digi-Taalhuis zelf gemaakt hebben. De opdracht was: maak een foto van iets uit gemeente Weststellingwerf wat je mooi vindt, en maak daar een gedicht bij.  Deelnemer Epie laat trots zijn doek zien. Hij fotografeerde de molen De Gooyer die bij Wolvega aan de Linde staat. Hij schreef er een gedicht over. Naima maakte een foto van zichzelf bij het station van Wolvega. Ze gaat vaak met de trein naar Heerenveen. Natalie foto-grafeerde het park en vertelde dat ze daar graag komt en dat de natuur elke maand verandert.

Tijdens de Week van de Alfabetisering wordt er door de Digi-Taalhuizen extra aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid. De Digi-Taalhuizen zijn een initiatief  Stichting Lezen en Schrijven, Friesland College en de bibliotheek. Zie voor meer info  https://www.bzof.nl/voorjou/Digi-Taal-Huis.

Wilt u ook de tentoonstelling bekijken? Dat kan! Tot en met 30  november hangen de doeken in de bibliotheek te Wolvega.

Wethouder Hoen opent tentoonstelling

Wethouder Hoen opent tentoonstelling

Wethouder Hoen opent tentoonstelling

(Foto's: Lenus van der Broek)