HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Wethouder Rikkers geeft startsein actie ‘Doneer een schoolhek’

Wethouder Rikkers geeft startsein actie ‘Doneer een schoolhek’ (14-05-2019)

Dit item is verlopen op 14-06-2019.
Wethouder Rikkers geeft startsein actie ‘Doneer een schoolhek’

Wethouder Mariska Rikkers heeft vandaag het startsein gegeven voor de actie ‘Doneer een schoolhek’ van Jeugdzorg Friesland. Ze onthulde het eerste spandoek bij basisschool De Velden in Noordwolde.

Aandacht voor pleegzorg

Met de actie vraagt Jeugdzorg Friesland aandacht voor pleegzorg. Er zijn op dit moment 850 pleeggezinnen in Friesland en er zijn meer nodig. Gemeente Weststellingwerf steunt de actie. “Uiteraard wil je als gemeente dat kinderen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen”, aldus Rikkers. “Soms is extra hulp voor het kind en de ouders niet voldoende en moet voor kortere of langere tijd gebruik gemaakt van pleegzorg. Op zo’n moment is het ontzettend fijn dat je een beroep kunt doen op pleegouders.”

Wie kan pleegouder worden?

Iedereen kan in principe pleegouder worden. Wat telt is dat u een kind structuur, warmte en veiligheid kunt bieden. Er zijn verschillende vormen van pleegzorg. Sommige kinderen wonen zeven dagen in de week bij hun pleeggezin. Anderen af en toe een weekend of tijdens de vakantie. Dat hangt af van wat het beste is voor het pleegkind.

Kijk voor meer informatie op www.jeugdhulpfriesland.nl/pleegouder-worden.

Wethouder Rikkers geeft startsein actie ‘Doneer een schoolhek’

Mariska Rikkers (rechtsachter) geeft het startsein voor de actie. ​(Foto's: Lenus van der Broek)