HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Woning in Noordwolde gesloten vanwege overtreding Opiumwet

Woning in Noordwolde gesloten vanwege overtreding Opiumwet (04-08-2017)

Dit item is verlopen op 04-09-2017.

Wegens overtreding van de Opiumwet in een woning aan de Hoofdstraat West in Noordwolde heeft de locoburgemeester besloten een deel van die woning te sluiten, voor een periode van drie maanden, op grond van artikel 13b van de Opiumwet.

De sluiting vond plaats op 3 augustus. Dit betekent dat een deel van de woning voor iedereen tot 3 november 2017 is gesloten. Het betreden van het gesloten deel is binnen die periode strafbaar. 

Artikel 13b van de Opiumwet biedt de burgemeester de mogelijkheid bestuursdwang toe te passen en woningen of voor het publiek toegankelijke inrichtingen te sluiten als daar meer dan de toegestane hoeveelheid drugs is aangetroffen.  

Meld drugsoverlast

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit en hebben impact op de (ervaren) veiligheid. De Politie Noord-Nederland, het Openbaar Ministerie en de gemeente Weststellingwerf werken samen om hier zowel straf- als bestuursrechtelijk tegen op te treden.

Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.