HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Zonneparken Noordwolde en Wolvega officieel geopend

Zonneparken Noordwolde en Wolvega officieel geopend (02-11-2018)

Dit item is verlopen op 02-12-2018.

Burgemeester André van de Nadort opende vrijdag samen met 56 leerlingen van de Vensterschool in Noordwolde de zonneparken in Noordwolde en Wolvega. De zonneparken zijn gerealiseerd door Tautus. 

Directeur Stefan Pieters van dat bedrijf heette alle genodigden welkom bij Zonnepark Noordwolde. De leerlingen van de Vensterschool hadden kort daarvoor een rondleiding en uitgebreide uitleg gekregen op het zonnepark. Vervolgens kregen ze allemaal een puzzelstuk en schreven daar hun naam op. Alle puzzelstukken bij elkaar vormden een zon. Het laatste puzzelstukje legde de burgemeester samen met Rosalie Knol van de Vensterschool in de puzzel. Daarmee waren de zonneparken officieel geopend.  

Het afgelopen half jaar zijn de twee parken in Weststellingwerf gebouwd en inmiddels leveren ze volop groene energie. Beide parken wekken in totaal zo’n 7.700 Megawattuur (MWh) op en kunnen daarmee ongeveer 2.100 huishoudens in de gemeente voorzien van groene energie.

Burgemeester opent zonneparken

Burgemeester André van de Nadort en Rosalie Knol plaatsen samen het laatste puzzelstukje en openen daarmee de Zonneparken Wolvega en Noordwolde (foto: Lenus van der Broek).

Verdere ontwikkeling van de zonneparken

"Wij zijn enorm blij dat de officiële opening zover is en dat de parken momenteel volop groene energie produceren. Helemaal klaar zijn de parken overigens nog niet. Zo zijn we bijvoorbeeld nog bezig om de zonneparken beter te laten passen in de landelijke omgeving. Momenteel worden er opdrachten verstrekt voor het aanbrengen van beplanting rondom de parken. Afhankelijk van het weer en het groeiseizoen wordt het resultaat zichtbaar", zegt Stefan Pieters van Zonnepark Noordwolde B.V. en Zonnepark Wolvega B.V.

De zonneparken in Noordwolde en Wolvega leveren een belangrijke bijdrage aan de klimaatdoelstelling van de gemeente Weststellingwerf. Naast het besparen van energie is het opwekken van duurzame energie een belangrijk speerpunt van het gemeentelijk duurzaamheidsbeleid.

Deelnemen met ´eigen stukje zon´

Via de bv’s Zonnepark Wolvega/Noordwolde kunnen inwoners deelnemen in de zonneparken. Vanaf € 250,- kunt u investeren in lokale energie. Dit komt overeen met één zonnepaneel. Informatie hierover is te lezen op: ‘Eigen stukje zon’.