HOME  |  Coronavirus  |  Actuele cijfers en informatie over het coronavirus

Actuele cijfers en informatie over het coronavirus

Bekijk hier de actuele cijfers over de verspreiding van het coronavirus. Ook vind je hier algemene informatie en landelijke maatregelen.

Actuele cijfers

Op het dashboard van de Rijksoverheid vind je cijfers van de verspreiding van het coronavirus in Nederland. Je vind hier landelijke,  regionale en lokale cijfers over het aantal positief geteste mensen en het aantal mensen dat is opgenomen in een ziekenhuis.

Het dashboard geeft dus ook cijfers van de actuele situatie in Weststellingwerf. Omdat Weststellingwerf 26.000 inwoners heeft, wordt één gemelde patiënt weergegeven als 3,85.

Bekijk dashboard

Algemene informatie

Actuele informatie over de bestrijding van het coronavirus, wat je bij welke gezondheidsklachten kunt doen en andere veelgestelde vragen, vind je op de websites van GGD Fryslân, Rijksoverheid en RIVM. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (de GGD) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) werken aan het bestrijden van het coronavirus. Het kabinet heeft landelijke maatregelen genomen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Informatie vind je op de volgende websites:

Wat zijn de basisregels?

  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Vermijd drukke plekken.
  • Was vaak je handen en hoest en nies in je elleboog.
  • Werk zoveel mogelijk thuis.
  • Ben je verkouden? Blijf thuis en laat je testen!
  • Heb je ook koorts en/of ben je benauwd? Dan moeten alle huisgenoten thuis blijven.

Heb je klachten? Laat je testen

Een afspraak voor een coronatest kan je op 2 manieren maken:

  • Online: ga naar coronatest.nl. Houd je DigiD bij de hand.
  • Telefonisch: bel 0800-1202. Het nummer is 7 dagen per week bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.

Meer informatie over de coronatest, vind je op de website van de Rijksoverheid

Hulp en steun bij thuisquarantaine

Wat moet je doen als je in thuisquarantaine zit? Bekijk de brochure hier en lees waar je terecht kan voor hulp als je in thuisquarantaine zit door corona.

Heb je nog vragen?

Heb je na het lezen van de informatie op de websites nog vragen over het virus? Bel dan met het landelijke publieksinformatienummer: 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Bij een wachtrij van langer dan vijf minuten krijg je een keuzemenu met antwoorden op de meest gestelde vragen. Ook na sluitingstijd hoor je dit keuzemenu.

Je kunt ook bellen met de corona-advieslijn van GGD Fryslân op 088-22 99 333. Dit nummer is iedere werkdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00.