HOME  |  Coronavirus  |  Actuele cijfers en informatie over het coronavirus

Actuele cijfers en informatie over het coronavirus

Bekijk hier de actuele cijfers over de verspreiding van het coronavirus in Friesland en Weststellingwerf. Ook lees je hier algemene informatie en landelijke maatregelen.

Actuele cijfers

De Rijksoverheid heeft een dashboard gelanceerd. Hier vind je de landelijke en regionale cijfers over het aantal positief geteste mensen en het aantal mensen dat is opgenomen in een ziekenhuis. Ook zijn er cijfers over hoe het nu gaat in de verpleeghuizen. Samen laten de cijfers zien hoe het staat met de verspreiding van het coronavirus in Nederland.

Bekijk dashboard

Het dashboard geeft nog niet de cijfers per gemeente. De actuele situatie in Weststellingwerf is:

  • Aantal in het ziekenhuis opgenomen coronapatiënten: 3
  • Geregistreerde besmettingen: 29
  • Geregistreerde overledenen: 4

Volgens het RIVM geeft het aantal ziekenhuisopnames het beste de stand van zaken weer. De coronakaart van Nederland toont het aantal ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners. Omdat Weststellingwerf 26.000 inwoners heeft, wordt één gemelde patiënt weergegeven als 3,85.

Algemene informatie

Actuele informatie over de bestrijding van het coronavirus, wat je bij welke gezondheidsklachten kunt doen en andere veelgestelde vragen, vind je op de websites van GGD Fryslân, Rijksoverheid en RIVM. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (de GGD) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) werken aan het bestrijden van het coronavirus. Het kabinet heeft landelijke maatregelen genomen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Informatie vind je op de volgende websites:

Landelijke maatregelen

Op 23 juni versoepelde het kabinet opnieuw enkele maatregelen. De 1,5 meter regel blijft de norm.

Heb je klachten? Dan kan je je laten testen

Vanaf 1 juni 08.00 uur kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, bellen naar het nummer 0800-1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur. Voor het afnemen van de testen hebben GGD’en ruim 80 teststraten door het hele land ingericht. Lees op de website van de Rijksoverheid wanneer je je kan laten testen.  

Heb je nog vragen?

Heb je na het lezen van de informatie op de websites nog vragen over het virus? Bel dan met het landelijke publieksinformatienummer: 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 22:00 uur). Bij een wachtrij van langer dan vijf minuten krijg je een keuzemenu met antwoorden op de meest gestelde vragen. Heb je een andere vraag, blijf dan aan de lijn. Je wordt zo snel mogelijk te woord gestaan. Na sluitingstijd blijf je het keuzemenu horen.

corona