HOME  |  Coronavirus  |  Coronavirus en geldzorgen

Coronavirus en geldzorgen

Het coronavirus heeft veel invloed op het dagelijks leven. Het kan ook geldzorgen opleveren. Misschien heb je een tijdelijk contract en wordt dat niet verlengd. Of heb je door alle beperkingen hogere kosten moeten maken. Hier lees je waar je hulp kunt krijgen. 

Ben je werkloos geworden en heb je onvoldoende inkomen?

Dan heb je mogelijk recht op een WW-uitkering. Kijk hiervoor op de website van het UWV. Heb je geen recht op een WW-uitkering, dan kun je misschien een bijstandsuitkering krijgen. Meer informatie over het aanvragen daarvan vind je op onze website en op werk.nl. 

Wat kan het gebiedsteam voor je doen?

Kom je er niet uit? Of kun je niet goed rondkomen van je lagere inkomen? Neem contact op met het gebiedsteam voor hulp. Bij het gebiedsteam werken budgetcoaches. Zij denken graag met je mee over oplossingen. Zij weten veel over geld en schulden. Misschien heb je recht op toeslagen of kwijtschelding van belastingen. Zij kunnen je helpen met advies, tips of andere hulp.

Gebiedsteam Wolvega:

Gebiedsteam Noordwolde:

Hulp nodig met brieven of formulieren? 

Wil je graag hulp bij het invullen van formulieren of het aanvragen van een uitkering? Of het lezen van een ingewikkelde brief? De Papierwinkel helpt je hier gratis bij. Ook voor hulp bij andere papierzaken kun je op afspraak bij de Papierwinkel terecht.

Wolvega:

Noordwolde: