HOME  |  Coronavirus  |  Noodverordening van kracht

Noodverordening van kracht

De burgemeester kan met de noodverordening optreden tegen inwoners en ondernemers die zich niet houden aan de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus.

Alleen samen krijgen we corona onder controle. Daarom is het belangrijk dat inwoners en ondernemers de maatregelen van de rijksoverheid blijven opvolgen. Vanaf  27 maart 2020 is in Weststellingwerf een noodverordening van kracht. De burgemeester kan op basis van deze wet specifieke locaties sluiten, zoals parken, winkels en campings. Ook kunnen boetes worden opgelegd.

Noodzaak

Met name de maatregel van het houden van anderhalve meter afstand is een noodzakelijke maatregel om het virus onder controle te krijgen. Winkels mogen hun deuren wel openhouden, maar moeten maatregelen treffen om bezoekers 1,5 meter afstand te laten houden. Campings en jachthavens moeten hun sanitaire voorzieningen sluiten tot in ieder geval 1 juli. De recreatiebedrijven kunnen wel open blijven voor gasten die niet van die sanitaire voorzieningen gebruik hoeven te maken. De afstandsregel geldt ook gewoon op straat.  

Gezond verstand

De gemeente Weststellingwerf ziet boetes en sluitingen als een uiterste maatregel waarvan liever geen gebruik van wordt gemaakt. Het is ook niet nodig wanneer iedereen zijn gezonde verstand gebruikt en de maatregelen opvolgt. Wanneer iedereen meewerkt, kunnen we de verspreiding van het coronavirus stoppen. 

Lees hier de noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Fryslân

De bijbehorende documenten staan hieronder: