HOME  |  Coronavirus  |  Recreatievoorzieningen deels gesloten

Recreatievoorzieningen deels gesloten

Gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen op campings en jachthavens zijn gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarnaast worden bruggen en sluizen van 9.00 tot 19.00 uur bediend.

Zijn campings en jachthavens open?

Ja, maar de gemeenschappelijke was-, toilet en douchevoorzieningen zijn gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Campings en jachthavens zijn dus alleen open voor verblijfsgasten die geen gebruik hoeven te maken van deze voorzieningen. Zij moeten dus eigen sanitaire voorzieningen hebben. Chemische/caravan toiletten mogen hier ook niet geleegd worden. De Driewegsluis in Nijetrijne is ook gesloten.

Tot wanneer zijn de sanitaire voorzieningen gesloten?

Als het virus onder controle blijft, kunnen per 1 juli de gemeenschappelijke was-, toilet en douchevoorzieningen weer open voor iedereen.

Wc's open voor dagrecreatie

Openbare wc's mogen open voor dagrecreanten. Hiermee kan vervuiling van de openbare ruimte worden voorkomen en tegengegaan; er wordt voorkomen dat mensen hun behoefte in de openbare ruimte doen. Alle was- en douchevoorzieningen moeten gesloten blijven. Als recreanten komen overnachten geldt dat zij een eigen sanitaire voorzieningen moeten hebben. Openbare wc's zijn dus alleen open voor dagrecreanten.

Welke bruggen en sluizen worden bediend?

Vanaf 1 mei geldt dat de bruggen en sluizen in heel Friesland van 09:00 uur tot 19:00 uur bediend worden. Daarmee verminderen we de drukte op de piektijden. We willen geen opstoppingen bij de bruggen, maar doorstroming. Dat komt de veiligheid op het water ten goede. 

De Turfroute open van 15 mei t/m 15 september 2020. De bruggen en sluizen worden op deze route bediend van 9.30 uur tot 16.30 uur zonder middagpauze. Op zon- en feestdagen worden de bruggen en sluizen op de Turfroute niet bediend met uitzondering van de zondagen in juli en augustus.

Kan ik naar Noord-Nederland komen voor een vakantie?

We raden aan om zoveel mogelijk thuis te blijven. Veel recreatiebedrijven zijn dicht of maar deels open. Ook brengt het contact bij recepties en andere locaties extra risico op besmetting met het coronavirus met zich mee.