HOME  |  Extra regelingen gemeentelijke belastingen en heffingen voor ondernemers

Extra regelingen gemeentelijke belastingen en heffingen voor ondernemers

De gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland (OWO) treffen extra maatregelen om door de coronacrisis getroffen ondernemers te helpen. Het gaat hierbij om maatregelen voor gemeentelijke belastingen en heffingen. Dit zijn maatregelen boven op die van de regering.

We bieden de volgende extra regelingen aan als het gaat om belastingen en heffingen:

Betaling gemeentelijke belastingen

De gemeentelijke belastingen liggen net bij iedereen op de mat. Eind maart vindt de eerste inning van de gemeentelijke belastingen plaats. De gemeenten gaan soepel om met de betaling hiervan. Op verzoek is een betalingsregeling mogelijk. 

Vraag een betalingsregeling aan

Reclamebelasting

Het college heeft aan de gemeenteraad voorgesteld om de reclamebelasting voor 2021 (deels) te verlagen om ondernemers in coronatijd te steunen. Bij een positief besluit van de gemeenteraad, zijn de bedragen voor zowel het centrumgebied, het bedrijventerrein en het overig aangewezen gebied afhankelijk van de WOZ-waarde als volgt:

  • WOZ-waarde € 0,00 t/m € 50.000,00: reclamebelasting € 50,00
  • WOZ-waarde € 50.001,00 t/m € 200.000,00: reclamebelasting € 150,00
  • WOZ-waarde € 200.001,00 t/m € 750.000,00: reclamebelasting € 250,00
  • WOZ-waarde meer dan € 750.001,00: reclamebelasting € 375,00

Een zzp’er met Bbz-uitkering

Een zzp’er met Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) kan in aanmerking komen voor kwijtschelding. Wil je hier als zzp’er voor in aanmerking komen? Neem dan ook contact met ons op via e-mail: invordering@OWO-gemeenten.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Naast bovenstaande maatregelen is er met het deurwaarderskantoor afgesproken om voorlopig geen openstaande invorderingen te innen bij ondernemers.

Vragen over belastingen en heffingen?

Om je zo goed en uitgebreid mogelijk te helpen, vragen wij je om je vraag te mailen. Dit kan via invordering@OWO-gemeenten.nl. Geef aan bij welke onderneming je hoort en wat je vraag is. Gaat het om een aanslag? Vermeld het aanslagnummer. Dan kunnen wij dit voor je uitzoeken en nemen we contact met je op.

Het kabinet heeft deze week steunmaatregelen aangekondigd om de werkgelegenheid en de bedrijven te beschermen. Dit zijn de eerste aanvullende, lokale maatregelen. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan meer maatregelen om ondernemers te steunen waar mogelijk, aansluitend op de maatregelen van het kabinet.