HOME  |  Inwoners  |  Alcohol

Alcohol

Nix18 logo

Alcohol? Pas na 18 jaar

Alcohol drinken is ongezond en dat geldt voor jongeren nog meer dan voor volwassenen. Dat komt doordat het lichaam en de hersenen van jongeren volop in ontwikkeling zijn tot ongeveer hun 24e levensjaar. Het drinken van alcohol verstoort die ontwikkeling. Ook is de kans op alcoholverslaving groter als drinken al op jonge leeftijd begint.

Ouder of opvoeder? Deze informatie is voor u

De effecten van alcohol op uw kind zijn groot. Aan u de taak om hierover goed te praten en hiermee op tijd te beginnen. Dat is zo makkelijk nog niet. Daarom vindt u meer ondersteunende informatie over uw kind en alcohol als u hier klikt.

Ben je jonger dan 18 jaar? Lees hier verder

Alcohol drinken, misschien wil je dat nog helemaal niet. Houd dat vast, want alcohol doet je geen goed. Het is een giftige stof, het kan ervoor zorgen dat je je minder goed dingen herinnert, je wordt snel dronken omdat je nog in de groei bent en je raakt makkelijk verslaafd.

Verstrekt u alcohol als ondernemer of paracommerciƫle instelling?

Alcoholverstrekkers zijn medeverantwoordelijk voor de gezondheid van de jongeren binnen Weststellingwerf. Als alcoholverstrekker heeft u te maken met de Drank- en horecawet. Dit houdt bijvoorbeeld in dat u als ondernemer of paracommerciĆ«le instelling moet beschikken over de nodige vergunningen.